Transfusor. Nuntii. Receptor.
Zender. Boodschap. Ontvanger.

Toekomstbeeld
In het vakgebied Communicatie bestaan er verschillende soorten functies. Er zijn ook verschillen met betrekking tot de plaats van communicatie in een organisatie. We spreken van een lijnfunctie als de communicatieafdeling onder een bepaalde sector valt in een organisatie en een ondersteunende rol heeft. En we spreken van een staffunctie als de communicatieafdeling onder de directie valt en een adviserende rol heeft.
Hier zijn een paar voorbeelden van beroepen:
-
PR-medewerker (Public Relations): een PR-medewerker is vooral bezig met het schrijven van persberichten, het organiseren van beurzen, het houden van contact met de pers en de relatie tussen een organisatie en het publiek.
-
Communicatiemedewerker: als Communicatiemedewerker werkt u meestal op een communicatieafdeling. U kunt zowel intern als extern aan de slag. Bij een bedrijf of bij de overheid. Het is als Communicatiemedewerker belangrijk om zowel zelfstandig als in groepsverband te kunnen werken.
-
Woordvoerder: een woordvoerder heeft contact met de pers. En hij geeft zo goed mogelijk informatie over de organisatie waar hij/zij werkt.
-
Copywriter: een copywriter schrijft reclameteksten en voert reclamecampagnes uit.
Baangarantie
De kansen op de arbeidsmarkt zijn relatief gunstig. Zeker met de groei van het gebruik van social media liggen hier grote kansen. Circa 54% van de afgestudeerden vindt binnen anderhalf jaar een baan.
Salaris
Startende communicatiemedewerkers die in het bedrijfsleven werkzaam zijn hebben een startsalaris van ongeveer €2.500,- per maand. Dit kan oplopen tot €45.000,- per jaar als je in een managementfunctie op communicatiegebied werkzaam bent.
